3.21.2009

Кой е виновен за абсурдите?

Обществото само си е виновно, че е дало почва на абсурдите да обсебят толкова голяма сфера от животите на всички ни и като част от това "общество" сме виновни и ние. Данте е казал, че най-големият порок е да стоиш безучастен, когато можеш да помогнеш. Този порок е присъщ за всички ни. По-точно, този порок отваря портите за абсурди.

Ама да си поговорим за малко абсурди...

Абсурдно е, че телевизията, вестниците, интернет и всички останали глобални медии заливат хората с аморални и анормални предавания и анализи. Причината е, че хората от болшенството са сеирджии - кора които обичат да гледат страданието на другите или вулгарните предавания на шау-бандитите от масовите телевизии. Не случайно музика като чалгата намира почва у нас (това и следващите няколко изречения съм ги споменавал и преди), при нея изкуството е загубило смисъла си, ценителите на тази музика гледат сеир - последна дума на пластичната хирургия или дебели като плондери, грозни, изрусени, изсребрени цигани с неясна сексуална ориентация. Всички чалгари използват това качество на народа ни, само дето понятието чалгар се е разтеглило доста... чалгари вече не само музикални инвалиди, а и политици и ред високоставени люде.

Абсурдно е и поведението на телевизиите и репортерите им, особено на ония от тях, които трупат пари в банковата си сметка благодарение на чуждото страдание. Златни времена за българската журналистика настанаха, наистина! Всяка вечер гледаме как осмихнали лица с микрофони пред тях представят репортажи за ново клане в Газа, за газова криза, за отвличания на автобуси и самолетни катасрофи, сякаш мед им капе по лоеното сърце. На всичкото отгоре тези репортажи се въртят и обогатяват често месеци наред, а сътворилите ги се изкарват герои.

Сред хората се толерира фалшив морал, внесен от западните "цивилизации", които били "толкова по-образовани от нас", тази идея разпространяват всички ония, които от ден на ден се халосват все повече по "Обединена Европа" и други глупаво утопични идеи. Към същия Запад бягат и всички ония слабохарактерни индивиди от "обществото", които решават, че тук - в България, "нищо не може да се направи", затова те бягат в чужбина и правят това, което уж "не можело да се стори" там - за благото на друг народ, вместо за своя, вместо за Родината си. Да не мислите, че всички заминали са мозъчни херурзи или ядрени физици? Повечето от тях работят същата работа, която не искат да работят тук - плочкаджийска, на гледачи, чистачи и всякаква друга работа, която допълва хората пета ръка в държавата. На всичкото отгоре тази държава е хвалена от емигрантите като добра. Братя имигранти, хвалете си я, тук - в България вие бяхте хора пета ръка, както повече от нас, сега сте нещо много по-лошо - роби пета ръка, които биват използвани за чужда кауза! Хората с поне капка характер ще останат тук - в България, за да се борят за просперитета и, за да и служат, вместо да правят това за чужди каузи, те ще се опитат да върнат славата на нацията, да възстановят идеалът България!

Но не е ли също абсурдно, че народът търпи гнета на порочната ни политическа система и върхушка, макар да е напълно наясно с престъпната, корумпираната и същност?

Не е ли абсурдно, че разните министри и кметове използват полицейска сила, за да бият мирно протестиращи граждани и да охраняват гей-паради, вместо да пратят малко джандарми срещу нарасващия цигански терор в български села и по-малките градове?

Не е ли абсурдно, че някои градове са като автономни, отделни от държавата, територии?

А отговорът навсякъде е НЕ! Абсурдно е друго, че има хора, които не предприемат нищо против абсурдите, които сами пораждат, а после се оплакват от тях!

Няма коментари:

Публикуване на коментар