5.15.2009

Цигански фамилии се помляха в Добрич заради GSM /преразказ по думи на очевидци и новинарски емисии/

(понякога Нокиа разделя хората)

Жесток бой между две цигански фамилии в събота хвърли в ужас цял квартал в Добрич.

Боят станал около 10 часа сутринта. Цигани се стичали към единия край на ул. “Агликина поляна”, където се намира животинския пазар (събира се всяка събота), като талибани, разказват очевидци на случая. Всеки носел каквото намери под ръка и търкалът бил с лопати, вили, сопи, талпи, греди и железа.

Посетители на пазара от други краища на града разказват за грозна картина на брутално меле в стила на средновековна касапница. Развилнелите се цигани не подбирали с какво или къде удрят. Боят бил нанасян с всякакви инструменти и всичко, което е под ръка в района на пазара за добитък. Главната ударна сила на едната фамилия били огромни мъжаги с дълги по няколко метра талпи с тях те бързо отстранили предните линии на другия клан. Очевидците разказват как няколко души се опитвали да хванат член на другия род, за да отрежат ушите му. В края на кървавата драма почти изгубил ушните си миди, които висели само на кожата, и облян в кръв, той успял да избяга. Един от клановете използвал водата, предвидена за животните, за да свестява изпадналите в безсъзнание неприятели, след което ги пращали с мощни удали на талпи и железа обратно в несвяст. Всеки опитал се да разтърве враждуващите фамилии също бил пребит, а много от обикновените минувачи или посетители на пазара се спасили с по няколко удара или лек побой.

Мелето е завършило благодарение на бързата полицейска намеса. Трима са сериозно пострадали, от които единият е с черепно-мозъчна травма в неврохирургия, вторият е със счупвания – в ортопедията на добричката болница, съобщиха от спешното отделение на болницата в Добрич.

Третият пострадал е бил обгрижен от спешния екип в болницата и пуснат да си ходи.

Очевидци заяват, че побойниците дори налетели на една от осемте пристигнали на мястото на инцидента патрулки с полицаи.

Жители на циганската махала разказват, че това били две фамилии, които дори преди години били изселени заради такива побоища, но сега се върнали в града отново.

В махалата се говори, че скандалът бил още от Гергьовден заради мобилен телефон.

Мълвата разнася, че едната фамилия обвинявала другата в кражбата на GSM.

Няма коментари:

Публикуване на коментар